На Форумі видавців назвали найкращі книжки року

Читать на русском
На львівському Форумі видавців визначили переможців Найраща книжка Форуму-2017, гран-прі цього року не присуджували.

У Львові на Форумі видавців визначили переможців премії «Найкраща книга Форуму-2017», гран-прі не присуджували нікому.

Про це повідомляється на сайті Форуму, передає «Слово і Діло».

Цього року журі вирішило не присуджувати гран-прі Форуму видавців, пояснивши це тим, що хороших книг було багато.

Стало відомо, чому організатори «Форуму видавців» у Львові звернулись до СБУОрганізатори Форуму видавців у Львові звернулися до СБУ з проханням забезпечити охорону письменників у зв'язку з тим, що деякі з них отримують погрози.

У номінації «Класична українська література» перемогла книга Івана Франка «Мойсей», «Видавництво Львівського національного університету імені Івана Франка».

У номінації «Сучасна українська проза» перемогла книга Сергія Жадана «Інтернат», видавництво Meridian Czernowitz.

У номінації «Сучасна українська поезія» перемогла книга «Антологія української поезії XX століття: від Тичини до Жадана» (упорядник Іван Малкович), видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

У номінації «Класична зарубіжна література» перемогла книга Мацуо Басьо «Вірші», видавництво «Веселка».

У номінації «Сучасна зарубіжна література» перемогла книга Хорхе Луїса Борхеса «Книга вигаданих істот», «Видавництво Старого Лева».

У номінації «Місто – Харків» перемогла книга Максима Розенфельда «Фасади. Харків», видавництво АССА.

Особливу нагороду харківського журі отримала книга Алли Підлужної «Код Володимира Дахна», видавництво АВІАС.

У номінації «Література для дітей» віком від 0 до 9 перемогла книга Оксани Були «Зубр шукає гніздо», «Видавництво Старого Лева».

У номінації «Література для дітей» віком від 10 до 12 перемогла книга Ульфа Старка «Маленька книжка про любов», «Видавництво Старого Лева».

У номінації «Підліткова література» перемогла книга Яни Подосельник «Словник моди. Ілюстрації одягу українських дизайнерів», видавництво Artbooks.

У номінації «Біографія» перемогла книга Леоніда Ушкалова «Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди», видавництво «Дух і Літера».

У номінації «Історія» перемогла книга Оксани Кісь «Українські жінки у горнилі модернізації», видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля».

У номінації «Місто – Київ» перемогла книга Владислава Гриневича «Бабин Яр. Історія і пам'ять», видавництво «Дух і Літера».

Особливу відзнаку київського журі отримала книга Тараса Лозинського «Рушники Наддніпрянської України», видавництво «Майстер книг».

У номінації «Український non-fiction» перемогла книга Тимура Ворони «Стартап на мільйон. Як українці заробляють на технологіях», видавництво Vivat.

У номінації «Перекладений non-fiction» перемогла книга Христі Фріланд «Плутократи. Епоха нових багатих і занепад старої системи», видавництво «Наш формат».

Порошенко передав ув'язненому в РФ Сенцову книгу відомого дисидентаПрезидент України Петро Порошенко передав через дипломатів ув'язненому в РФ українському режисеру Олегу Сенцову книгу «Спогади» дисидента Андрія Сахарова.

У номінації «Навчальна, довідкова, професійна література» перемогла книга Альберто Каїро «Функціональне мистецтво: вступ до інфографіки і візуалізації», «Видавництво УКУ».

У номінації «Візуальна книга» переміг графічний роман Івана Франка, Міхая Тимошенка, Кирила Горішнього «Герой мимоволі», видавництво «Леополь».

У номінації «Місто – Львів» перемогла книга Катажини Котінской «Львів: перечитування міста», «Видавництво Старого Лева».

Особливу нагороду львівського журі отримав арт-бук Ярини Вінницької «Наречена», видавництво Terra Incognita.

Нагадаємо, 13 вересня у Львові стартував 24-й Форум видавців, який триватиме до 17 вересня.

Раніше президент Петро Порошенко назвав переможців премії «Українська книга року».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: