Стало відомо, чому організатори «Форуму видавців» у Львові звернулись до СБУ

Читать на русском
Організатори Форуму видавців у Львові звернулися до СБУ з проханням забезпечити охорону письменників у зв'язку з тим, що деякі з них отримують погрози.

Керівництво «Форуму видавців» у Львові звернулося до СБУ з проханням забезпечити охорону письменників у зв'язку з тим, що деякі з них отримують погрози.

Про це повідомила президент «Форуму видавців» Олександра Коваль в інтерв'ю ZN.UA, передає «Слово і Діло».

Троє відомих українських письменників стали послами доброї волі ООНОкрім письменників, послами доброї волі також стали журналіст Андрій Куликов, телеведучий Слава Варда, співачка Катя Чілі, філософ й дослідник Михайло Мінаков, правозахисник Євген Захаров та художниця Алевтина Кахідзе.

За її словами, зокрема, загрожують Ларисі Денисенко та Олені Герасим'юк.

«Декому не подобається, що саме ці автори мають свою позицію, свій погляд. Наприклад, у Денисенко є книга «Майя і її мами». І кажуть, що автор нібито нав'язує дітям форму «нетрадиційної» сім'ї. А в зв'язку з Герасим'юк я, як і ви, також нічого не розумію, чого вони хочуть. Чим і перед ким вона завинила?», – сказала Коваль.

Вона додала, що особисто їй або до офісу Форуму погрози не надходили.

«Нам не надходили. Але багато інформації було саме в соціальних мережах, про які я вже говорила. Після цього ми й написали заяву до СБУ, щоб забезпечити охорону українських письменників, які ні за що, не дай Бог, якось можуть постраждати», – підсумувала Коваль.

Як відомо, «Форум видавців» пройде у Львові з 13 до 17 вересня.

У лютому повідомлялося, що українського письменника Сергія Жадана затримали в Мінську.

Нагадаємо, минулого року один із російських письменників попросив політичного притулку в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: