У Львові стартував Форум видавців

Читать на русском
З 13-17 вересня у львівському Палаці мистецтв та ще понад 40 локаціях міста можна буде відвідати безліч культурних та освітніх заходів.

13 вересня у Львові стартував 24-й Форум видавців, який триватиме до 17 вересня.

Про це повідомляє офіційна сторінка заходу, передає «Слово і Діло».

У рамках Форуму відбудеться 24-й Національний книжковий ярмарок, 12-й Міжнародний літературний фестиваль, 23-й конкурс, а також церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму», 8-й Всеукраїнський бібліотечний форум та благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання».

Під час Форуму можна буде відвідати понад 1000 культурних та освітніх заходів у Палаці мистецтв та ще в більш ніж 40 локаціях.

«Фокусна тема 24-го форуму – точка творення. Форум видавців у Львові від самого початку був місцем, де творилося щось нове: книги й видавці, тексти й автори, цінності й сенси. Зараз світ дуже змінився, й ми разом спробуємо зрозуміти час, в якому живемо, щоб стати точкою творення для світу майбутнього», – розповіла президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Серед почесних гостей фестивалю – Філіп Сендс (Велика Британія), Генрі Марш (Велика Британія). Спеціальні гості фестивалю: Карл-Маркус Гаус (Австрія), Пітер Х. Фогтдаль (Данія), Єлле Рюмер (Нідерланди), Ян Вагнер (Німеччина), Вітольд Шабловський (Польща), Щерек Зємовіт (Польща), Дубравка Угрешич (Хорватія/Нідерланди), Каталін Доріан Флореску (Швейцарія) та ще понад 50 авторів із 25 країн світу.

До Львова видавці привезуть понад 400 книжкових новинок.

Стало відомо, чому організатори «Форуму видавців» у Львові звернулись до СБУОрганізатори Форуму видавців у Львові звернулися до СБУ з проханням забезпечити охорону письменників у зв'язку з тим, що деякі з них отримують погрози.

Окрім презентації книжок зарубіжних та вітчизняних авторів, на Форумі представлять 14 тематичних кластерів із широкою тематикою – від бізнесу та економіки до наукової фантастики й стилю життя.

Раніше повідомлялося, що із львівської галереї зникли понад 200 старовинних книг.

Як відомо, в Києві на вулиці Саксаганського працівники карного розшуку затримали людей, що викрали книгу «Апостол» 1574 року з Національної бібліотеки імені Вернадського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: