Росія хоче відмовитися від «гумдопомоги» Донбасу – ЗМІ

Читать на русском
У Мінекономрозвитку РФ і Кремлі відмовилися коментувати можливе скорочення фінансування самопроголошених республік.

Уряд Росії має намір відмовитися від «гуманітарної підтримки окремих територій» на користь фінансування проектів у анексованому Криму та Калінінграді.

Як повідомляє РБК з посиланням на власні джерела, під «окремими територіями» мається на увазі Донбас, передає «Слово і Діло».

Доручення Мінфіну Росії «виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 і 2020 років у повному обсязі витрати на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям» було дано за підсумками наради у віце-прем'єра Дмитра Козака.

У Мінекономрозвитку РФ і Кремлі відмовилися коментувати можливе скорочення фінансування самопроголошених республік.

Нагадаємо, за даними розвідки, автомобілі так званих «гумконвоїв» РФ завозили на Донбас боєприпаси та зброю. Після встановлення залізничного руху боєприпаси зазвичай перевозяться потягами. Росія відмовляється завозити «гумконвоі» через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

Водночас проросійські бойовики на Донбасі не пропустили на окуповану територію Донбасу вантажівки з 26 тоннами гуманітарної допомоги для місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: