Росія відправила на Донбас 40 вантажівок «гумдопомоги»

Читать на русском
Влада Російської Федерації відправила 62-у «гуманітарну допомогу» на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

Влада Російської Федерації відправила 62-у «гуманітарну допомогу» на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє МНС Росії, пише «Слово і Діло».

У складі колони 40 автомобілів, які, як стверджується, везуть понад 500 тонн гуманітарних вантажів. У складі вантажу нібито продукти харчування.

Перед прибуттям на державний кордон, колона розділиться на дві частини. Одна з них рушить на пункт пропуску «Донецьк», друга - на «Матвєєв Курган».

Колона пройде в два пункту призначення - Луганської та Донецької областей України.

Як відомо, російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ.

Бойовики не пустили на Донбас гуманітарку ООНБойовики самопроголошених республік не пустили на Донбас 24 автомобіля гуманітарних вантажів ООН.

За даними розвідки, автомобілі так званого «гумконвоя» раніше завозили на Донбас боєприпаси і зброю. Після встановлення залізничного руху, боєприпаси зазвичай перевозяться в поїздах.

Росія відмовляється завозити «гумконвоі» через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

Як повідомлялося, кількість російських «гуманітарних конвоїв» на окуповані РФ території Донбасу скоротиться з двох до одного на місяць починаючи з квітня.

Нагадаємо, останній раз російський «гуманітарний конвой» незаконно перетнув український кордон 21 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: