У Десні отримали дипломи перші бойові медики

Читать на русском
Більшість підготовлених бойових медиків вже вирушили до своїх підрозділів у районі проведення АТО.

У Навчальному центрі тактичної медицини №205, створеному навесні на базі Навчального центру Сухопутних військ ЗСУ №169 в смт Десна Козелецького району Чернігівської області, відбувся випуск першого курсу бойових медиків.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міноборони України 11 вересня, передає «Слово і Діло».

«Протягом 16 тижнів вони вчилися надавати домедичну допомогу на базі американського стандарту 68w (Combat Medic). Особливість такої підготовки полягає в тому, що основна відповідальність за надання першої допомоги і стабілізацію потерпілого і стан здоров'я бійців покладатиметься на медика взводу, а не роти. Таким чином, незабаром медицина в ЗСУ буде відповідати НАТОвським принципам наближення її до потерпілого», - йдеться в повідомленні.

Із 60 курсантів навчання завершили 33 військовослужбовця.

Більшість часу з 16 тижнів підготовки було присвячено інтенсивним практичним заняттям для доведення навичок до автоматизму і навчання командній роботі. Під час випуску бойовим медикам вручили сертифікати, а також нагородили найуспішніших курсантів, інструкторів навчального центру, іноземних та українських фахівців, які допомагали в організації і проведенні підготовки.

«Сьогоднішній випуск є прикладом плідної координації зусиль України, Канади, США та Великобританії», - зазначила під час випуску командир оперативного напряму підготовки операції «Юніфаер» Збройних сил Канади Керрі Макквіган.

Більшість підготовлених бойових медиків уже вирушили до своїх підрозділів до району проведення АТО, а найкращі з випускників після проходження практики надання допомоги постраждалим у найгарячіших точках АТО стануть новими інструкторами 205-го Навчального центру тактичної медицини. Наступний курс підготовки бойових медиків заплановано розпочати в грудні 2017 року.

Раніше повідомлялося, що військовим у зоні АТО збільшили зарплати.

Відзначимо, в Міноборони назвали суму на медичне забезпечення ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: