Попри обіцянку Денисенка, Україна вже 8 місяців не має посла в Хорватії

Читать на русском
Попри те, що нардеп Вадим Денисенко пообіцяв направити запит щодо призначення посла України в Хорватії найближчим часом, минуло вже два місяці, проте ані запиту, ані нового посла яке не було, так і немає.
Вадим ДенисенкоФото з відкритих джерел

Народному депутату від «Блоку Петра Порошенка» Вадиму Денисенку не вистачило двох місяців, щоб надіслати до МЗС запит щодо призначення посла України в Хорватії.

Попри те, що 7 липня нардеп обіцяв зробити це «завтра», станом на 13 вересня ані відповідного запиту, ані наказу про призначення диппредставника «Слово і Діло» так і не виявило.

Як відомо, Петро Порошенко звільнив посла України в Хорватії Олександра Левченка ще 23 січня цього року.

«Я завтра зроблю запит», – сказав тоді Денисенко під час дискусії з Олесем Донієм на одному з телеканалів. Також він заявив, що зовсім скоро посол України в цій країні з’явиться: «Він з’явиться через півроку. Через місяць-два», – висловив переконання нардеп із пропрезидентської партії.

При цьому Денисенко заявив, що попри це, рівень українсько-хорватських стосунків, можливо, є одним із найкращих за всі 25 років незалежності країни. «І цьому підтвердження – всі ті домовленості, які відбулися між Україною і Хорватією на державному, на міжурядовому рівні», – зазначив депутат.

На жаль, оптимістичні прогнози депутата поки не справджуються. На цю мить обов’язки посла виконує тимчасовий повірений у справах України в Республіці Хорватія (а за сумісництвом й у Боснії і Герцеговині) Ярослав Сімонов. Запиту щодо призначення офіційного голови дипмісії в списку депутатських запитів Денисенка немає. Це особливо дивно, враховуючи, що наразі він є представником уряду у Верховній Раді.

Таким чином, констатуємо, що вже шоста обіцянка Денисенка із 27, зафіксованих «Словом і Ділом», отримує статус «не виконано». У рейтингу відповідальності Верховної Ради він лише на 271-му місці, оскільки поки виконав лише 19% зобов’язань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: