В Україну прибула перша партія вугілля зі США

Читать на русском
У середу, 13 вересня, до перевантажувального комплексу ДП Морський торговельний порт Південний пришвартувалося судно Ocean Ambitious.

13 вересня о 02:15 до перевантажувального комплексу ДП «Морський торговельний порт «Південний» пришвартувалося судно Ocean Ambitious, на борту якого 62 тисячі тонн енергетичного вугілля зі США для ТЕС ПАТ «Центренерго».

Про це повідомляє прес-центр порту, передає «Слово і Діло».

Опалювальний сезон 2017-2018: як економлять на українцях і як готуються до зимиВлада заявила, що до кінця 2017 року необхідно 700 тисяч тонн антрациту. При цьому озвучили майже стовідсоткову готовність до нового опалювального сезону. Скільки Україні потрібно запасів антрациту і де його взяти – розповіли експерти.

Відзначається, що стивідори планують розвантажити імпортний вантаж за три доби.

Згідно з повідомленням, порт «Південний» найближчого тижня планує прийняти відразу чотири судна з вугіллям загальним обсягом понад 295 тисяч тонн: одне судно для «Центренерго», два – для ДТЕК та одне – для ТОВ «Єврореконструкція».

Графік прийому та відправлення обіцяють виконати.

Президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер прокоментував: «Сьогодні (13 вересня – ред.) ми отримали гарну новину, що перша партія американського антрацитового вугілля вже в Україні. Співпраця компанії-члена палати Xcoal Energy & Resources і ПАТ «Центренерго» – це значний крок для розвитку українсько-американських торгових відносин».

Нагадаємо, 21 серпня представники американської компанії XCoal почали відвантаження в Україну першої партії вугілля обсягом 62 тис. тонн.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що Україна до 2019 року відмовиться від антрациту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: