Другий блок Зміївської ТЕС перевели на газове вугілля

Читать на русском
Центренерго завершила роботи з переведення другого енергоблоку Зміївської ТЕС (Харківська область) з антрациту на газове вугілля.

«Центренерго» завершила роботи з переведення другого енергоблоку Зміївської ТЕС (Харківська область) з антрациту на газове вугілля.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Харківської обласної державної адміністрації.

«Вже завершена робота з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання вугілля з переводом котлоагрегату блоку №2 на використання вугілля газової групи марок «Г» і «ДГ». Сьогодні тривають пусконалагоджувальні роботи для подальшого введення блоку в промислову експлуатацію. Таким чином, Зміївська ТЕС переходить із дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» і «Т» на використання вугілля газової групи», – йдеться в повідомленні.

Також у Харківській ОДА зазначили, що на Зміївській ТЕС продовжують накопичувати запаси вугілля.

«На сьогодні його обсяги становлять понад 110 тисяч тон, що має забезпечити подальшу роботу електростанції й стабільне проходження опалювального сезону 2017/2018», – додали в обладміністрації.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо про плани Міненерго переобладнати 2-й і 5-й енергоблоки Зміївської ТЕС під газове вугілля, роботи на блоці №2 розпочалися наприкінці травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: