Стало відомо, в якої американської компанії Україна купуватиме вугілля

Читать на русском
Україна веде переговори про постачання вугілля антрацитної групи з найбільшою вуглевидобувною компанією США –  XCOAL Energy & RESOURCES.

Україна веде переговори про постачання вугілля антрацитної групи з найбільшою вуглевидобувною компанією США – XCOAL Energy & RESOURCES.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Дзеркало тижня».

Порошенко обговорив імпорт вугілля з ПенсільваніїПрезидент України Петро Порошенко обговорив з керівництвом США можливості для поглиблення співпраці в енергетичній галузі, зокрема поставки американського вугілля в Україну.

«Основні переговори української сторони ведуться з найбільшою вугледобувною компанією Америки – XCOAL Energy & RESOURCES. Ця компанія веде видобуток у Західній Вірджинії та Пенсільванії, продаючи вугілля різної твердості та антрацит, в основному металургійним компаніям», – зазначає видання.

Також уточнюється, що в середньому 16 млн тонн вугілля на рік імпортується через два морських порти, що належать цьому гіганту. Видання відзначає, що в червні Пенсільванію відвідала делегація з України.

Вибір без альтернативи: чи є спосіб не купувати вугілля із зони АТО та Росії?Екс-міністр палива й енергетики розповів, чи може атомна енергетика повністю та безпечно компенсувати теплову, щоб замінити вугілля з АТО.

«Великого контракту поки немає. Проте з'явилася інформація Міненерго про майбутні постачання в серпні-вересні 120 тисяч тонн вугілля зі США», – йдеться в статті.

Зараз усі чекають двосторонньої зустрічі між представниками України та США «щодо стратегічного постачання вугілля для українських потреб». Обсяги поставок вугілля в Україну можуть бути переглянуті в бік збільшення після візиту представників енергетичного відомства США.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп планує продавати Україні мільйони тонн вугілля.

За словами Петра Порошенко, Україна досягла домовленості зі США про можливість закупівлі 2 млн тонн вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: