ООН рекомендує Україні провести розслідування діяльності «Миротворця»

Читать на русском
Управління верховного комісара ООН із прав людини рекомендував Києву негайно провести розслідування діяльності сайту Миротворець.

Управління верховного комісара ООН із прав людини рекомендував Києву негайно провести розслідування діяльності сайту «Миротворець».

Про це йдеться в заключній частині доповіді про ситуацію з правами людини в Україні, оприлюдненої у вівторок, 12 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко заявив, що проект «Миротворець» не буде закрито ні за яких обставинСказано 20 січня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У розділі доповіді, де зазначені рекомендації українським органам влади, йдеться про те, що Національній поліції слід «негайно та ефективно розслідувати передбачувані порушення, пов'язані з веб-сайтом «Миротворець».

У тексті доповіді також згадується, що 7 липня 2017 року Національна поліція відкрила кримінальне провадження проти веб-сайту «Миротворець», який із серпня 2014 року публікував персональні дані тисяч людей, у тому числі медіа-фахівців та активістів НУО, називаючи їх прихильниками збройних груп і тероризму.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

«УВКПЛ вітає цей крок і закликає органи влади провести ефективне розслідування та вжити заходів для видалення персональних даних із сайту», – йдеться в звіті.

Раніше повідомлялося, що до бази «Миротворця» потрапила нардеп Юлія Тимошенко.

Згодом стало відомо, що сайт «Миротворець» поповнився ще трьома народними обранцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: