Додон готовий покарати військових, причетних до навчань в Україні

Читать на русском
Ігор Додон просить провести перевірки у військових частинах після того, як призупинив рішення уряду про участь молдавських військовослужбовців у навчаннях Rapid Trident-2017 Україні.

Президент Молдови Ігор Додон розпорядився провести перевірки у військових частинах після того, як призупинив рішення уряду про участь молдавських військовослужбовців у навчаннях Rapid Trident-2017 Україні.

Про це повідомив прес-секретар президента Іон Чебан на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Додон заявив, що Молдова не вступить до НАТОПрезидент Молдови Ігор Додон заявив, що країна збереже нейтралітет і не стане членом НАТО або іншого військового блоку.

«Рішення уряду було призупинено указом президента відразу після публікації. Воно залишається в силі аж до остаточного рішення Конституційного суду. Також президент розпорядився провести перевірки у військових частинах, щоб вивчити ситуацію, з'ясувати, хто з військових присутній, а хто відсутній, й ухвалити рішення відповідно до законодавства, аж до пониження відповідальних осіб у званнях», – написав Чебан.

Нагадаємо, на думку Додона, уряд Молдови порушив положення закону про державну безпеку, в якому йдеться про те, що «участь окремих частин (підрозділів) Національної армії з особовим складом, озброєнням і військовою технікою в спільних військових навчаннях із військовими частинами інших держав поза межами країни затверджується головнокомандувачем Збройних сил».

Відзначимо, що Національна армія Молдови візьме участь у міжнародних навчаннях Rapid Trident 2017 на території України, незважаючи на заборону президента Ігоря Додона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: