Для приватизації кіностудії Довженка потрібно змінити законодавство — МЕРТ

Читать на русском
Оскільки кіностудія Довженка має статус національної, то для її приватизації потрібно пройти зміну законодавства.

Для приватизації кіностудії ім. О. Довженка потрібно змінити законодавство, тому наміри держави щодо її продажу мають довгострокову перспективу.

Про це заявив перший заступник міністра Максим Нефьодов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Також він зазначив, що держава має довгостроково позбавитись від всього нестратегічного майна. Він наголосив, що для приватизації кіностудії Довженка потрібно змінити законодавство, оскільки студія має статус національної.

«Так, для цього треба багато змін до різного законодавства», - зауважив Нефьодов.

У прес-службі МЕРТ пояснили, що кіностудію Довженка, включено до стратегічного документу, так званого «тріажу».

«Це свого роду бачення, як ми будемо у довгостроковій перспективі поводитися із державними підприємствами», - заявили у прес-службі.

Мінекономіки склало список для ліквідації та приватизації підприємствМіністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) оприлюднило перелік об'єктів державної власності, що підлягають приватизації в 2017-2020 роках, в який потрапили великі державні банки.

Там зауважили, що оскільки кіностудія Довженка має статус національної, то для її приватизації потрібно пройти зміну законодавства, тобто найближчим часом її не можна виставити на приватизацію. Однак, це не означає що держава відмовиться від приватизації кіностудії.

«В основу «тріажу» було покладено ідею, що є функції, які повинна виконувати держава, а є функції, які не є для неї властивими, зокрема утримання та управління цирками чи іншими закладами культури, за винятком окремих знакових об’єктів», - повідомили у прес-службі МЕРТ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що до переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації протягом 2017-2020 років, увійшли Національний цирк України та Національна кіностудія ім. Олександра Довженка, а також ще низка українських державних цирків і кіностудій.

Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України анонсувало приватизацію всіх пов'язаних з цирковою діяльністю державних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: