Адвокат Саакашвілі розповів подробиці ранкового візиту прикордонників до готелю

Читать на русском
До львівського готелю Леополіс, у якому зараз перебуває екс-президент Грузії, колишній голова Одеської обласної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, завітали представники правоохоронних органів.

Сьогодні, 12 вересня, стало відомо, що до львівського готелю «Леополіс», у якому наразі перебуває екс-президент Грузії, колишній голова Одеської обласної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, прийшли представники Державної прикордонної служби.

Ситуацію з візитом правоохоронців прокоментував адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала, повідомляє «24 канал», передає «Слово і Діло».

Хто з політиків засвітився в прориві українського кордону разом із Саакашвілі?«Слово і Діло» вирішило закарбувати політиків, які проносили Саакашвілі через українсько-польський кордон.

«О 7:15 ранку двоє представників Мостиського загону Державної прикордонної служби прибули до готелю «Леополіс» нібито для того, щоб вручити Міхеілу Саакашвілі протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення. За їхніми словами, правопорушення полягало в незаконному, на їхню думку, перетині державного кордону 10 вересня», – розповів він.

На його думку, дії прикордонників є незаконними.

«Такі протоколи складаються протягом трьох годин від моменту виявлення адміністративного правопорушення. Сьогодні 12 вересня. Тому таке намагання вручити протокол є абсолютно незаконним», – зауважив адвокат.

Крім того, Галабала повідомив, що прикордонники намагалися потрапити до номера, де проживає Саакашвілі, силовим методом.

«Представники державної прикордонної служби намагалися увірватися до номерів, у яких нібито проживає Міхеіл Саакашвілі. Відповідно до Конституції України, номери готелів вважаються приватним житлом. Доступ до будь-якого приватного житла надається на підставі ухвали суду. Тож не мають права вони вломлюватися, вручати будь-що без ухвали суду», – сказав адвокат.

Також він прокоментував, чи законно Саакашвілі потрапив на територію України.

«Однозначно, це не було незаконно. Це абсолютно законно через те, що частина 9 статті 9 закону «Про державний кордон України» дозволяє в умовах крайньої необхідності перетинати державний кордон із порушенням права. Ми перебували на замінованому пункті пропуску. Оскільки ми були в зоні ураження, то попросили нас евакуювати. Очільник Західного регіонального управління ДПС відмовив нам. Тож ми не мали іншого виходу, як просто перетнути державний кордон», – зазначив адвокат.

Після наради з українськими політиками Саакашвілі розповів про подальші планиСаакашвілі заявив, що є він є українським громадянином і збирається проїхатися всіма регіонами України.

Галабала наголосив, що Саакашвілі «найближчим часом однозначно звернеться до суду, щоб поновити своє українське громадянство».

Нагадаємо, наразі Міхеіл Саакашвілі перебуває у Львові, де 11 вересня політик дав прес-конференцію. Під час брифінгу він, зокрема, зазначив, що на українсько-польському кордоні в нього викрали паспорт.

Відомо, що депутатів, які супроводжували Саакашвілі, викличуть на допит.

Нагадаємо, що в ДПС та МВС розповіли, що чекає на тих, хто перетнув кордон разом із Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: