В СБУ розповіли про провокацію, яку готували спецслужби РФ у Львові

Читать на русском
Російські спецслужби планували провести у Львові так звані збори матерів учасників АТО, під час яких збиралися піддати критиці державну політику на сході України.

Російські спецслужби планували провести у Львові так звані збори матерів учасників АТО, під час яких збиралися піддати критиці державну політику на сході України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ, пише «Слово і Діло».

«Службою безпеки України задокументоване та попереджене проведення в нашій країні чергової зрежисованої в Росії фейкової акції, спрямованої на розхитування ситуації в країні», – говорять в СБУ.

Два роки на посаді голови СБУ: як виконує обіцянки Василь ГрицакГолова Служби безпеки за два роки в цьому кріслі роздав небагато обіцянок, більшість з яких зміг виконати. Які саме – «Слово і Діло» вирішило показати в спеціальній інфографіці.

Там розповіли, що акція була запланована на 6 вересня. Її організатором виступала мешканка Волині й одна з провідних функціонерок Російського культурного центру. За гроші з Росії вона найняла як учасників простих громадян. Серед іншого, вони мали закликати до припинення АТО на Донбасі.

«Оперативники спецслужби задокументували, що для «масовки» організатори найняли за 400 гривень майже 100 пенсіонерів і студентів, які мали імітувати родичів учасників АТО. Жодного члена сім'ї учасників АТО серед протестувальників не було», – йдеться в повідомленні.

В СБУ відзначили, що «запобігли черговій спробі створити «картинку» фейкового невдоволення українською владою для російських ЗМІ».

Нагадаємо, СБУ запобігла закупівлі шкільних автобусів з РФ.

Раніше в СБУ повідомили, скільки цивільних зникло безвісти на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: