Геноцид мусульман в М'янмі: рохінджа повідомили, скільки триватиме перемир'я

Читать на русском
Події в М'янмі можуть загрожувати не тільки окремому регіону, але і всьому світу. На поточний момент, армія рохінджа зробили заяву про тимчасове перемир'я.

«Армія порятунку рохінджа Аракана» в односторонньому режимі оголосила про припинення вогню терміном на один місяць для надання гуманітарної допомоги мирним жителям.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ВВС.

«Перемир'я вступить в силу з 10 вересня. Воно повинно забезпечити можливість для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, «незалежно від етнічної чи релігійної приналежності», - йдеться в повідомленні.

ARSA закликала армію М'янми наслідувати їхньому прикладу та піти на тимчасове припинення вогню.

Геноцид мусульман у М'янмі: до чого призведе масове гоніння рохінджаКриза з переслідуваннями мусульман у штаті Ракхайн зберігається вже щонайменше п'ять років. Із чим пов'язані погроми в М'янмі та що стоїть за гоніннями мусульман, розбиралися експерти.

Як відомо, влада вважає ARSA терористичною організацією і заявляє про проведення операції по зачистці країни від бойовиків.

За даними ООН, тільки за останні два тижні в сусідній Бангладеш бігли 290 тисяч мусульман-рохінджа.

Також, згідно з даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), за 10 днів з 25 серпня, коли почалися зіткнення в цьому штаті, загинули близько 400 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: