М'янма залишилася без гуманітарної допомоги ООН

Читать на русском
Постачання призупинено через небезпеку та обмеження уряду на пересування в деяких місцях, що заважає розподіляти допомогу.

Тисячі мешканців М'янми, які опинилися в центрі кривавої військової кампанії, залишилися без гуманітарної допомоги у вигляді їжі, води та медицини.

Про це повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

В ООН повідомили виданню, що постачання призупинено через небезпеку та обмеження уряду на пересування в деяких місцевостях, що заважає розподіляти допомогу.

«ООН перебуває в тісному контакті з владою, щоб забезпечити якнайшвидше поновлення гуманітарних операцій», – йдеться в повідомленні.

Допомогу доставили ​​до інших частин штату Ракхайн. На півночі штату не проводили жодних гуманітарних операцій понад тиждень.

Всесвітня продовольча програма ООН (WFP) заявила, що вона також має призупинити розподіл допомоги до інших частин держави, залишивши чверть мільйона людей без регулярного доступу до їжі.

Шістнадцять основних неурядових організацій, включаючи Oxfam та Save the Children, також скаржилися на те, що уряд обмежив доступ до зони конфлікту.

Гуманітарні організації «глибоко стурбовані долею тисяч людей, постраждалих від тривалого насильства» в північній частині Ракхайну, повідомив П'єр Перон, представник Управління ООН із координації гуманітарних питань (УКГП) у М'янмі.

Нагадаємо, 25 серпня озброєні бойовики напали на блокпости правоохоронців, після чого військові розгорнули операцію у відповідь. За даними ООН, загинули понад 400 людей. Ще 70 тисяч мусульман-рохінджа були змушені втекти до Бангладеш.

Зазначається, що на півночі Ракхайну мусульмани-рохінджа зазнали гонінь з боку буддистського уряду та більшості населення. Як стверджують деякі жителі, уряд звинувачує повстанців у спаленні власних будинків і вбивстві буддистів та індусів.

Попри те, що рохінджа зазнавали пригнічення понад сто років, нещодавня ескалація становить небезпеку, оскільки викликає появу нових груп бойовиків, таких як Армія порятунку Аракана рохінджа.

Раніше в М'янмі раптово зник із радарів великий військовий літак. Згодом рятувальники виявили в Андаманському морі уламки літака Міністерства оборони М'янми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: