В ООН розповіли, скільки мусульман залишили М'янму, рятуючись від насильства

Читать на русском
Не менш 123 тисяч мусульман-рохінджа, рятуючись від кровопролитних заворушень в М'янмі, бігли через кордон до сусідньої Бангладеш.

З М'янми від насильства втекли щонайменше 123 тис. мусульман-рохінджа через кордон до сусіднього Бангладешу.

Про це повідомляє DW, посилаючись на дані Організації об'єднаних націй (ООН), передає «Слово і Діло».

«Не менше 123 тис. мусульман-рохінджа, рятуючись від кровопролитних заворушень у М'янмі, бігли через кордон до сусіднього Бангладешу», - йдеться у повідомленні.

У Чечні розпочався мітинг на підтримку мусульман М'янмиУ столиці Чеченської Республіки Грозному розпочався мітинг на підтримку мусульман М'янми. На акцію прийшли тисячі людей.

Згідно з інформацією Верховного комісаріату ООН, табори для біженців заповнені вкрай, у Бангладеш через кордон щодня прибувають все нові тисячі рохінджа.

Наголошується, що, за словами багатьох з них, вони рятувалися втечею протягом декількох діб, потрапляючи під обстріли. ООН звернулася до світової спільноти з проханням про надання невідкладної допомоги біженцям.

Так, за оцінками ООН, у найближчі 3 місяці буде потрібно близько 18 млн доларів, будуть також необхідні намети, ковдри, продовольство і медикаменти.

Відзначимо, що кількість жертв в результаті спалаху насильства в М'янмі перевищила 1 тисячу. Повідомляється, що більшість загиблих були мусульманами (представниками народності рохінджа).

Раніше журналіст Денис Попович розповів «Слову і Ділу» подробиці нового витка насильства буддистів проти мусульман в М'янмі і про його можливі наслідки для Росії і світу.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося М'янма залишилася без гуманітарної допомоги ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: