Правозахисники з'ясували, куди перевели Сенцова

Читать на русском
Правозахисники назвали нове місцезнаходження засудженого в Росії українського режисера і розповіли про умови утримання Олега Сенцова.

Правозахисники встановили, що українського режисера близько тижня тому етапували з колонії в Якутську в слідчий ізолятор №1 Іркутська.

Про це повідомляється на сайті Ради правозахисників Іркутська, передає «Слово і Діло».

«09.09.2017 іркутські ГСКівці знайшли в СІЗО-1 м Іркутська Олега Сенцова, якого з тиждень тому етапували з колонії в Якутську», - йдеться в повідомленні.

Як заявили правозахисники Громадської спостережної комісії, Сенцов не знає, чому його етапували.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«Зараз він знаходиться на підвалі «червоного» корпусу іркутської в'язниці - сам», - відзначили вони, додавши, що «умови в камері хороші, камера після свіжого ремонту, чиста, суха».

25 серпня 2015 року російський суд засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Його звинувачують у підготовці терактів в Криму в травні 2014 року.

Раніше повідомлялося, що ще одного українського політв'язня Станіслава Клиха, утримуваного в Росії, перевезли з психіатричної лікарні назад в колонію.

Детальніше про українців, яких незаконно утримують в російській в'язниці або в АР Крим - в матеріалі порталу «Українські політв'язні в Росії. Кого і за що утримує російська влада».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: