Ситуація в АТО: названа кількість ворожих обстрілів зафіксованих на донецькому напрямку

Читать на русском
За минулу добу в зоні АТО на донецькому напрямку зони АТО ворог 19 раз порушив режим тиші.

За минулу добу на донецькому напрямку зони АТО ворог 19 раз порушив режим тиші.

Про це на брифінгу заявив спікер Міністерства оборони України з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент УНН, передає «Слово і Діло».

Порошенко розповів про складну ситуацію на ДонбасіПрезидент зазначив, що в цих складних умовах ми особливо цінуємо і підтримуємо Збройні сили України, Національну гвардію.

«Практично у цілодобовому режимі ворог продовжує обстріли на позиціях Авдіївки і Шахти Бутівки. У той же час бойовики утримувалися від застосування важкого озброєння і застосовували практично весь арсенал легкого озброєння. В районі Донецького аеропорту ворог проводив обстріли з мінометів, а поблизу Пєсков ввечері бойовики випустили більше 20 мін. Після чого продовжили обстріл з БМП, великокаліберних кулеметів і гранатометів», - повідомив Лисенко.

Він зазначив, що неспокійно залишається на північ від окупованої Горлівки, а саме в Зайцевого і Майорського.

«Там сили ворога продовжували відкривати вогонь по українських позиціях з легкого озброєння і провели чотири обстріли. Ще один ворожий обстріл зафіксований на Світлодарській дузі, поблизу села Семигір'я. Всього за минулу добу на донецькому напрямку ворог відкрив вогонь по українських позиціях 19 разів», - зазначив він.

Крім того, за його словами, на луганському напрямку поблизу Кримського ворог три рази відкривав вогонь із застосуванням легкого озброєння. Також, один ворожий обстріл зафіксований у Станиці Луганській.

У Мінську обговорили особливий статус ДонбасуПід час переговорів Тристоронньої контактної групи політична підгрупа обговорила можливості забезпечення особливого статусу окремим районам Донбасу згідно з мінськими домовленостями.

Лисенко зазначив, що на маріупольському напрямку в Мар'їнці спостерігалася активність ворожого снайпера, а також в обід бойовики обстрілювали наші позиції з гранатометів і стрілецької зброї. Під вечір ворог відкривав вогонь з мінометів.

«Всього за минулу добу на маріупольському напрямі ворожі бойовики 12 раз порушували режим тиші», - додав він.

Нагадаємо, за добу в зоні АТО поранені п'ятеро українських бійців.

Раніше повідомлялося, що військовим в зоні АТО збільшили зарплату.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: