В уряді розповіли, чому Україна втрачає мільйони євро

Читать на русском
За словами Климпуш-Цинцадзе, відставання в процесі виконання Угоди про асоціацію – це втрата не лише часу, а й коштів.

Україна втратила мільйони євро європейських коштів через зволікання в процесі виконання Угоди про асоціацію.

Про це заявила віце-прем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю «Європейській правді», передає «Слово і Діло».

Вона наголосила, що відставання в процесі виконання Угоди про асоціацію – це втрата не лише часу, а й коштів.

«Ми втрачали не лише час – ми вже втратили частину європейських коштів, грантів, призначених для України», – зазначила віце-прем’єрка.

«Так, Міненерго зараз має звернутися до Єврокомісії й подати заявку хоча б на останні 2 мільйони євро на впровадження системи енергоефективності. Хоча початково йшлося про 22 мільйони, виділених для України, але ми їх втратили, бо бюджет цієї програми добігає кінця в 2017 році», – пояснила вона.

Крім того, Україна втратила 9,3 млн євро на розбудову прикордонних переходів, які не використала Державна фіскальна служба, хоча в уряді й не втратили надію, що зможуть використати ці кошти та виконати ці програми.

«І це не питання останніх років, йдеться про фонди, виділені багато років тому. У випадку з ДФС ідеться про проект 2007 року!», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

«На жаль, ми пожинаємо плоди недобросовісного ставлення попередніх очільників до можливостей, які нам надавав Євросоюз», – додала вона.

Раніше повідомлялося, що якщо до кінця жовтня Україна не виконає низку умов ЄС, то може не отримати 600 мільйонів євро допомоги.

Також прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається на додаткову допомогу від ЄС у 50 мільйонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: