Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Климпуш-Цинцадзе обіцяє до кінця 2016 року запустити систему моніторингу зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС

23 серпня 2016 року віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що має намір до кінця 2016 року запустити інтерактивну систему моніторингу виконання зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, яка буде доступна онлайн у мережі інтернет.
Не виконано
Сказано 23 серпня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249256297&cat_id=244276429
  • https://youtu.be/yfji0Rxiea0?t=23m42s
  • http://www.unn.com.ua/uk/news/1629756-v-ukrayini-zapratsyuye-elektronna-sistema-monitoringu-vikonannya-ugodi-pro-asotsiatsiyu-z-yes-i-klimpush-tsintsadze
  • http://uacrisis.org/ua/51931-klimpush-tsintsadze
  • Лист секретаріату Кабміну від 18 січня 2017 року
  • https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/08/28/7086123/

Результат

23 вересня 2016 року віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що електронна система моніторингу виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде представлена наприкінці 2016 року (відео 23:42 - 24:24).

22 грудня 2016 року віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що наразі завершується робота над електронною системою моніторингу виконання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Відповідно до листа секретаріату Кабінету міністрів від 18 січня 2017 року, проектом Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року передбачається розроблення у першому кварталі 2017 року проекту постанови Кабінету міністрів щодо організації виконання Угоди про асоціацію з ЄС, якою зокрема буде врегульовано питання щодо створення електронної, відкритої та інтерактивної системи виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

20 січня 2017 року на запитання редакції ІА «Слово і Діло» у соцмережі «Facebook» про те, коли буде запущено інтерактивну систему моніторингу виконання зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, у Офісі віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, відповіли, що відкрита електронна система моніторингу виконання Україною Угоди про асоціацію з ЄС уже створена. Наразі триває робота над відповідними нормативно-правовими документами, а також збором інформації у міністерствах і відомствах для змістовного наповнення системи, що дозволить офіційно запустити її в роботу орієнтовно протягом найближчих місяців.

27 січня 2017 року народний депутат України, виконувач обов’язків голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова заявила, що завдання для України на 2017 рік – посилити інституційну спроможність, тому що недостатня координація між відомствами і внутрішній спротив на сьогодні є основними викликами. Зокрема, потрібно створити єдину систему моніторингу виконання Угоди про асоціацію з ЄС, яка б дозволила більш якісну звітність і аналіз ситуації.

ВИСНОВОК: система моніторингу виконання зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС не запущена у 2016 році.