Ще 50 мільйонів. Гройсман сподівається на додаткову допомогу від ЄС

Читать на русском
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонну розмову з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шевчовичем.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман провів телефонну розмову з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шевчовичем.

Під час діалогу сторони обговорили питання формування Фонду енергоефективності України та окремі аспекти фінансової підтримки українських реформ.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що Гройсман нагадав, що у червні Верховна Рада України ухвалила три законопроекти, які стосуються сфери обліку енергоресурсів, запровадження механізмів та технологій економії та ефективного використання енергії, а також функціонування Фонду енергоефективності.

Вже у вересні, як очікується, буде затверджено Статут Фонду і положення про його Наглядову раду. Члени Наглядової ради будуть обрані на окремому конкурсі, до якого за пропозицією Гройсмана залучатимуть представників ЄС та міжнародних фінансових організацій.

«Ми також вдячні за попереднє рішення Єврокомісії виділити 50 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності і розраховуємо на завершення всіх переговорних формальностей вже до кінця року. Зі свого боку можу запевнити, що Уряд продовжить реформи в сфері енергоефективності, аби наступного року ми змогли отримати додаткову фінансову допомогу ЄС в обсязі ще 50 млн євро», – сказав Гройсман.

Як повідомлялося, США допоможуть Україні будувати вітряні електростанції.

Нагадаємо, Нідерланди, Данія і Німеччина досягли угоди про будівництво крупного хаба вітрової енергії в Північному морі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: