Кубів розповів, скільки грошей потрібно для модернізації інфраструктури

Читать на русском
На модернізацію застарілої інфраструктури в Україні необходтіо витратити понад 35 мільярдів доларів.

Ціна модернізації застарілої інфраструктури в Україні становить понад 35 мільярдів доларів.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

З перешкодами, але на шляху змін: як працює Мінінфраструктури під керівництвом ОмелянаЕксперт авіаційної галузі розповів про недопрацювання й назвав успішні кроки Мінінфраструктури під керівництвом Омеляна.

«Сьогодні для ремонту доріг ми направляємо надзвичайні зусилля й кошти. За підрахунками експертів, для модернізації застарілої інфраструктури необхідно понад 35 мільярдів доларів», – заявив Кубів.

Ця сума, за словами чиновника, має бути сконцентрована й диверсифікована між проектами, необхідними для втілення європейських стандартів інфраструктурного підходу.

«Забезпечити такий фінансовий ресурс не можна без приватного капіталу, й одним із механізмів розвитку сучасної інфраструктури є державно-приватне партнерство», – зазначив Кубів.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України спільно з європейськими експертами розробили проект Національної транспортної стратегії-2030 і назвали пріоритетні інфраструктурні проекти.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, коли почнеться відновлення інфраструктури Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: