КПП, де очікують на Саакашвілі, огородили колючим дротом, українцям радять туди не потикатися

Читать на русском
Кілька днів тому пункт пропуску Краковець на українсько-польському кордоні обгородили спіральним ріжучим дротом ліворуч і праворуч від брами в’їзду.

Пропускний пункт «Краковець» на кордоні з Польщею, через який лідер партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі планує в’їхати в Україну, обгородили колючим дротом.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Кілька днів тому пункт пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні огородили спіральним ріжучим дротом, що тягнеться ліворуч і праворуч від брами в’їзду.

Прикордонники відмовляються коментувати ситуацію, чому огороджений пункт пропуску. Неофіційно повідомляється: щоб унеможливити прорив активістів на кордон.

Також перед в’їздом на пункт пропуску кілька тижнів тому встановили командно-штабну машину зв’язку. За інформацією Держприкордонної служби, це пов’язано з посиленням заходів безпеки на всіх ділянках українського кордону через проведення російсько-білоруських навчань «Захід-2017».

Саакашвілі оскаржить у суді екстрадицію до ГрузіїЕкс-президент Грузії і колишній глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі, позбавлений українського громадянства, має намір оскаржувати в суді екстрадицію до Грузії в разі запуску цієї процедури правоохоронними органами України.

Своєю чергою, прес-служба ДПСУ рекомендує українцям 9-12 вересня не перетинати кордон через пункт пропуску «Краковець».

Прикордонники відзначили, що 10 вересня окремі політичні партії та депутати анонсували проведення масових акцій біля «Краковця». В зв’язку з цим прикордонники рекомендують обрати інші маршрути руху задля уникнення ймовірних незручностей.

«У прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі діють особливі правила – прикордонний режим, який регламентує порядок в'їзду, перебування, проживання, пересування поблизу кордону громадян України та інших осіб. Тому просимо дотримуватися встановлених законодавством норм та правил», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий заявив, що низка депутатів партії «Самопоміч» зустрічатимуть екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі на КПП «Краковець».

Сам Саакашвілі не виключає свого затримання 10 вересня, в день, коли він має намір в'їхати в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: