В «Опоблоці» підтримали ідею Путіна ввести миротворців на лінію дотику

Читать на русском
Сергій Льовочкін розповів про ставлення Оппоблоку до пропозиції Володимира Путіна ввести миротворців на лінію розмежування на Донбасі.
фото: РБК-Україна

Фракція «Опозиційного блоку» підтримує ідею ввести миротворців на Донбас, навіть якщо вони будуть розміщені на лінії зіткнення.

Про це в коментарі журналістам розповів заступник голови «Оппоблоку» Сергій Льовочкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Якщо будь-яка мирна ініціатива зараз можлива, і вона підтримується в Нормандському форматі або у форматі Організації Об'єднаних Націй, усе це просуває Україну на шляху до миру. Безумовно, це потрібно підтримувати, а потім уже визначати, хто в якому кутку має стояти зі зброєю», – сказав він.

При цьому він заявив, що фракція підтримає будь-які мирні ініціативи, й закликав політсили «утриматися від спекуляцій».

«Якщо така ініціатива є, ми, «Опозиційний блок», її підтримуємо й закликаємо всі політичні сили утриматися від спекуляцій ... Ми будемо підтримувати будь-які мирні ініціативи, в тому числі щодо введення миротворців», – додав Льовочкін.

Нагадаємо, 5 вересня Володимир Путін заявив, що Росія виступає за введення миротворців на Донбас, але не на державний кордон України з РФ, а на лінію зіткнення між силами АТО та проросійськими бойовиками.

У Міністерстві закордонних справ відреагували на заяви Путіна й заявили, що навіть у разі введення миротворців ООН на Донбас серед них не має бути росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: