Війна на Донбасі: як РФ може домогтися скасування санкцій

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Наше завдання – продовження санкцій проти РФ. США у 80-ті запровадили санкції за Афганістан, Німеччина – ні. Заява ФРН про готовність переглянути санкції проти РФ в обмін на введення миротворчого контингенту є підтвердженням того, що миротворці – це пастка для України.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Загородній, передає «Слово і Діло».

«Фактично, може бути такий варіант, що Росія продавить через ООН «абхазький варіант миротворців», не віддасть контроль над кордоном і контролюватиме далі, але з неї вже знімуть санкції й вона ні за що не відповість», – припустив політтехнолог.

На його переконання, в цій ситуації Україні важливо визнати ОРДЛО окупованою територією.

«Що робити? Оголошувати «ЛНР» і «ДНР» окупованою Росією територією, й нехай РФ тягне все соціальне забезпечення. В такому разі «миротворців» не пустять», – зазначив експерт.

Реінтеграція Донбасу: чим замінять термін АТО в законіПоняття антитерористичної операції в законопроекті про реінтеграцію замінять операцією з оборони України.

На його думку, зараз західні партнери, висловивши готовність зняти санкції, показали, що їхні слова про «європейські цінності» та «боротьбу з корупцією» є незначними, коли йдеться про російські гроші.

«Це не погано і не добре. Просто світ такий. Потрібно не вестися на гарні казки», – резюмував він.

Відзначимо, що голова МЗС Німеччини вже назвав готовність РФ до введення миротворців першим кроком для перегляду антиросійських санкцій.

Нагадаємо, Володимир Путін сам заявив, що РФ внесе до Ради безпеки ООН резолюцію про розміщення миротворців на Донбасі. Як відомо, Україна раніше неодноразово порушувала це питання, але саме Росія блокувала процес, у тому числі в ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: