Щорічне послання президента: говоримо те, що хочуть чути люди, робимо – що вигідно

Читать на русском
Богдан Яременко

Добре, що Порошенко таки відкинув путінські пропозиції щодо миротворців на Донбасі.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив український дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Погано, що Порошенко сприймає опитування громадської думки буквально, й переконаний, що 60% українців, які виступають за «політико-дипломатичне» вирішення конфлікту на сході України, фактично підтримують його підхід до врегулювання через виконання Мінських домовленостей», – констатував експерт.

Дипломат звернув увагу на те, що Порошенко в промові постійно наголошував на результатах опитувань громадської думки, й навіть кілька разів заявив, що не робитиме щось усупереч громадській думці.

«Це, по-перше, робить його популістом, а по-друге, пояснює тактику політичної поведінки на майбутнє: говоримо те, що хочуть чути люди, робимо те, що вигідно, й обираємося на другий термін», – зазначив він.

Також, додав експерт, очевидним був реверанс у бік Саакашвілі щодо політиків, які створюють в Україні шапіто.

Шапіто в Україні створює керівництво країни, а Саакашвілі просто певний час був у ньому улюбленим актором.

Крім того, на його думку, заклик президента скасувати недоторканність не для нинішнього, а для наступного депутатського складу виглядав лукавим та нечесним.

«Узагалі рішення з відкладеним початком застосування ухвалюються здебільшого, коли йдеться про підвищення видатків на утримання тих, хто ухвалює рішення. Щоб такі рішення не викликали етичних проблем. Якщо ж недоторканність є політичною чи правовою проблемою, то її потрібно скасовувати негайно, без будь-яких зволікань», – уточнив він.

Аналітики розповіли, яку частину програмних обіцянок Порошенко виконав за три роки25 травня виповнюється три роки з моменту обрання Петра Порошенка на посаду Президента України: аналітики «Слова і Діла» підрахували, скільки важливих обіцянок передвиборчої програми він виконав, і скільки – провалив.

Фахівець наголосив, що справжнім компромісом могла би бути пропозиція скасувати депутатську недоторканність у пакеті із законом про імпічмент президента.

«Загальне враження, що ми таки живемо з Петром Порошенком у різних країнах. Його Україна значно успішніша, веселіша, бадьоріша та переможніша. Напевно, так і є», – резюмував Богдан Яременко.

Раніше аналітики порталу з’ясували, що за три роки на посаді президент Петро Порошенко виконав 37% своїх обіцянок, а за всю політичну кар'єру – 40% .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: