Порошенко розповів про подальші кроки на шляху до членства в ЄС

Читать на русском
У липні на cаміті Україна-ЄС українська сторона внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокової співпраці.

Подальшими кроками України є асоціація із Шенгенською зоною, долучення до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, Спільного авіаційного простору та Єдиного цифрового ринку.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«У липні на cаміті Україна-ЄС українська сторона внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокової співпраці. Це асоціація із Шенгенською зоною, долучення до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, Спільного авіаційного простору та Єдиного цифрового ринку», – підкреслив Порошенко.

На його думку, реалізація цих ініціатив фактично перетворить східні кордони України на східні кордони Євросоюзу ще до того, як країна де-юре долучиться до ЄС.

Очільник держави переконаний, що внаслідок такої стратегії Україна максимально наблизиться до критеріїв членства в Євросоюзі.

«Україна буде секторально інтегрованою з ЄС, майже як будь-яка країна Євросоюзу. І тоді питання про членство стане лише формальним питанням часу», – наголосив Президент.

Також Порошенко попередив депутатів, що ветуватиме всі спроби скасувати або переглянути антикорупційні закони, які стали основою для надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Крім того, він розповів, що вважає найнебезпечнішим викликом для держави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: