В ОБСЄ підрахували, скільки разів бойовики порушили «шкільне перемир'я»

Читать на русском
Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що з початку оголошення шкільного перемир'я на Донбасі було зафіксовано понад 600 його порушень.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що з початку оголошення «шкільного перемир'я» на Донбасі було зафіксовано понад 600 його порушень.

Водночас він зазначив, що минулий тиждень став уже третім поспіль, коли місія фіксує зниження рівня обстрілів уздовж лінії зіткнення, повідомляє УНІАН, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 28 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 28 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

За словами Хуга, з початку серпня рівень насильства на Донбасі знизився на 65%.

«Станом на сьогоднішній ранок, 28 серпня, відтоді Спеціальна моніторингова місія задокументувала понад 600 порушень режиму припинення вогню», – заявив Хуг.

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 21 липня по 20 серпняЗа останні 30 днів в результаті обстрілу з боку російсько-окупаційних сил загинули 11 українських бійців і ще 96 отримали поранення. Всього за цей період противник 745 раз обстріляв позиції сил АТО на Донбасі.

Він сказав, що бойові зіткнення, як і раніше, відбуваються у відомих гарячих точках, зокрема в районі Попасної та Первомайська, в трикутнику Авдіївки, Ясинуватої та Донецького аеропорту, на півдні зі сходу й північного сходу від Маріуполя, а також у районах південного заходу й південного сходу від Світлодарська, хоча рівень порушень режиму тиші значно знизився.

Хуг додав, що в цих районах СММ ОБСЄ фіксує 80% порушень режиму припинення вогню.

«Ця кількість – 600 порушень режиму припинення вогню, які ми зафіксували відтоді, як чергове зобов'язання про припинення вогню набуло чинності зранку 25 серпня, – включає насильство, вчинене за допомогою важкого озброєння», – підкреслив Хуг.

Крім того, він сказав, що були зафіксовані випадки застосування танків, артилерії та мінометів.

Раніше в штабі АТО назвали число обстрілів бойовиків у перший день «шкільного перемир'я».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: