Гройсман доручив Мінфіну знизити ренту на видобуток газу

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає такою, що заслуговує на увагу, ідею зниження ренти для нових газових свердловин до 12 відсотків.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає такою, що заслуговує на увагу, ідею зниження ренти для нових газових свердловин до 12% (з поточних 14-29% залежно від глибини свердловини).

Про це він заявив під час засідання уряду 6 вересня, пише «Слово і Діло».

Платежі за комуналку: чи можна зменшити ціну газа для населенняПровідний експерт з енергетичних програм розповів, чи є можливості зниження цін на газ для населення після рішення НАК «Нафтогаз» переглянути тарифи для промисловості з 1 липня.

«Щодо зменшення ренти до 12%, я вважаю, що ця ідея заслуговує на увагу. Необхідно, щоб Мінфін подивився, як це можливо збалансувати з одного боку, з іншого – впровадити ренту таким чином, щоб вона не стала корупційним чинником, щоб не було якихось перехресних проблем. Це потрібно зробити ефективно, публічно, якісно, ​​тоді з цим можна погодитися», – сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 16 вересня 2015 року народний депутат України Ігор Кононенко пообіцяв сприяти ухваленню законопроекту про зниження ренти на видобуток газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: