Путін погрожує новою агресією в Україні за поставки летального зброї зі США

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін пригрозив новим витком агресії з боку підконтрольних РФ Л/ДНР у разі поставок летального зброї зі США в Україну.

Президент РФ Володимир Путін заявив про можливість розширення агресії з боку підконтрольних РФ «Л/ДНР» на інші регіони України в разі поставок летального зброї зі США.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками саміту країн БРІКС, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це (поставки летального зброї в Україну – ред.) суверенне рішення США, кому продавати зброю або постачати безкоштовно, й тієї країни, яка є реципієнтом цієї допомоги. Ми на цей процес ніяк вплинути не зможемо. Але є загальні міжнародні правила та підходи – поставки зброї до зони конфлікту не йдуть на користь умиротворенню, а лише погіршують ситуацію», – заявив Путін.

Він вважає, що рішення поставляти летальну зброю Україні «не змінить ситуацію принципово», але може призвести до зростання числа жертв конфлікту.

«Якщо американська зброя надходитиме до зони конфлікту, важко сказати, як реагуватимуть самопроголошені республіки – можливо, вони направлять наявну в них зброю до інших зон конфлікту, які є чутливими для тих, хто створює проблеми для них», – заявив президент РФ.

Нагадаємо, 30 серпня президент Петро Порошенко зустрівся з делегацією Конгресу США й попросив розглянути питання про надання Україні оборонних озброєнь.

Раніше Пентагон рекомендував президенту США Дональду Трампу надати Україні летальну зброю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: