Путін звинуватив США в хамстві й хоче судитися

Читать на русском
Путін зазначив, що влада США має право скоротити чисельність російських консульств у своїй країні, проте вважає, що зробили вони це в хамській манері.

Влада РФ залишає за собою право відповісти на рішення США про закриття російського генконсульства в Сан-Франциско й торгових представництв у Вашингтоні та Нью-Йорку.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції в Китаї, де завершився саміт БРІКС, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РБК.

Путін зазначив, що влада США має право скоротити чисельність російських консульств у своїй країні, проте вважає, що зробили вони це «в хамській манері».

«Це не прикрашає наших американських партнерів. Але важко вести діалог із людьми, які плутають Австрію з Австралією. З цим нічого вже не поробиш, такий рівень політичної культури певної частини американського істеблішменту», – сказав він.

Президент РФ наголосив, що дії влади США порушили майнові права Росії, яку позбавили права користуватися своїм майном.

Путін погрожує новою агресією в Україні за поставки летального зброї зі СШАПрезидент Росії Володимир Путін пригрозив новим витком агресії з боку підконтрольних РФ «Л/ДНР» у разі поставок летального зброї зі США в Україну.

«Це очевидне порушення майнових прав російської сторони. Тому для початку дам доручення російському МЗС звернутися до суду, подивимося, як ефективно працює хвалена американська судова система», – заявив Путін.

За його словами, Росія залишає за собою право відповісти на дії влади США скороченням персоналу американської дипмісії в Росії ще на 155 осіб для досягнення повного паритету, але найближчим часом не ухвалить такого рішення.

Раніше повідомлялося, що командування НАТО вважає, що президент Росії Володимир Путін порушує одну з найважливіших угод у сфері ядерного роззброєння.

Також зазначимо, що президент Південної Кореї озвучив свої пропозиції Путіну щодо КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: