Як переселенцям виплачували матеріальну допомогу за перші півроку 2017-го?

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати ситуацію з виплатами матеріальної допомоги вимушено переміщеним особам і динаміку переселень з окупованих територій Донецької та Луганської областей до інших регіонів країни: сьогодні подивимося, скільки грошей держава виплатила переселенцям за перше півріччя 2017-гота в яких областях зафіксували найбільший приплив і відтік ВПЛ.

Загальна сума виплат за перші півроку склала понад 1,449 мільярда гривень, а найбільша їх кількість зафіксована в Донецькій області – 342,6 мільйона. Загальні виплати в Києві та області не набагато відстають від цієї цифри: в столиці переселенцям за півроку видали 207,5 мільйонів матдопомоги, а в Київській області – 105,2 мільйона.

Крім того, Харківська та Дніпропетровська області обігнали за виплатами постраждалу від бойових дій Луганську область. Так, у Харківській області внутрішньо переміщені особи отримали 158,7 мільйона гривень, а в Дніпропетровській – 117,4 мільйона. Своєю чергою, в Луганській обсяг виплат вимушеним переселенцям за перші півроку склав 105,7 мільйона гривень.

Також суми понад 50 мільйонів за цей час виплатили переселенцям у Запорізькій та Одеській областях – 70,4 та 63,3 мільйона відповідно.

При цьому за півроку в декількох областях країни відбулося значне скорочення числа зареєстрованих переселенців. Найбільше людей за цей час залишили Донецьку та Запорізьку області: в Донецькій число ВПЛ знизилося майже на 46 тисяч осіб, а в Запорізькій – на 37,6 тисячі.

Трохи менше людей виїхало з Кіровоградської області, де число переселенців впало на 6,7 тисячі за півроку, а Дніпропетровську та Полтавську області залишили 1,8 і майже 1,4 тисячі людей.

Водночас істотне зростання кількості зареєстрованих переселенців зафіксували в Києві – в столиці їх стало більше на 14,3 тисячі осіб, а до Київської та Харківської областей приїхали жити 3,8 і 4 тисячі вимушених переселенців.

Трохи менше людей мігрували до Одеської, Луганської та Сумської областей, де число переселенців зросло на 2,8, 2,6 та 1,2 тисячі людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: