Стіна скасовується: що збудують США на кордоні з Мексикою

Читать на русском
Чотири американські компанії виграли тендер на будівництво прототипу стіни, яку президент Дональд Трамп хоче звести на кордоні з Мексикою.

Чотири американські компанії виграли тендер на будівництво прототипу стіни, яку президент Дональд Трамп хоче звести на кордоні з Мексикою.

Про це повідомила Митно-прикордонна служба США, пише ВВС, передає «Слово і Діло».

Чотири бетонних моделі 30 футів (9 м) завдовжки та 30 футів заввишки мають бути побудовані найближчими місяцями. Потім протягом двох місяців стіни за допомогою невеликих ручних інструментів перевірятимуть на міцність, повідомили у відомстві.

Вартість кожного контракту – до $500 тис.

«Стіна Яценюка» та її аналоги у світіОбіцяна екс-прем'єром Арсенієм Яценюком стіна на кордоні з Росією донині є головною недобудовою України: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про неї і аналогічні проекти в інших країнах світу.

Зведення суцільної стіни на всьому південному кордоні США було однією з головних передвиборних обіцянок Дональда Трампа. Втім, через проблеми з узгодженням бюджету в Конгресі наступного року проект може залишитися без фінансування.

Будівництво прототипів допоможе скоригувати проектні нормативи для майбутньої стіни, сказав виконуювач обов'язків заступника начальника служби Рональд Вітіелло.

«Під час перевірок ми подивимося на естетичні характеристики, наскільки легко через них можна пробратися, наскільки вони стійкі до пошкоджень, і оцінимо конструкції, що запобігають можливості перелізти через них», – сказав він, додавши, що в стінах також мають бути передбачені кабельні канали для сенсорів і камер.

Вітіелло сказав, що не знає, чи є в цих компаній досвід у будівництві прикордонних стін. Повідомлялося, що заявки на участь у проекті подали понад 200 компаній. Наступного тижня будуть оголошені контракти на будівництво прототипів, зроблених з інших матеріалів, крім бетону.

Нагадаємо, за словами Меркель, стіна між Мексикою та США не вирішить проблему мігрантів.

Раніше повідомлялося, що десятки мігрантів дісталися з Мексики до США через тунель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: