США почали процес перегляду торговельної угоди з Канадою і Мексикою

Читать на русском
Президент США планує переглянути угоду про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою. Переговори з цими країнами почнуться після 16 серпня.

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер повідомив Конгрес США про плани адміністрації Дональда Трампа переглянути угоду про вільну торгівлю з Канадою та Мексикою (NAFTA). Тим самим розпочато формальний процес перегляду цього документа.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

США відправили ще один авіаносець до берегів КНДРАвіаносець «Рональд Рейган» ВМС США перенаправлений в район Корейського півострова в зв'язку з нещодавнім пуском балістичної ракети КНДР і, як наслідок, загостренням ситуації в регіоні.

«Договір NAFTA був узгоджений 25 років тому, за цей час наші економіка і бізнес помітно змінилися, а NAFTA - ні. Багато положень застаріли і не відповідають сучасним стандартам», - сказано в листі Лайтхайзера.

За його словами, Вашингтон має намір домогтися «своєчасних і відчутних результатів для американських споживачів, підприємців, фермерів і робітників».

Торгове представництво США повідомляє, що переговори з Канадою і Мексикою почнуться не раніше 16 серпня.

Нагадаємо, що під час передвиборної кампанії Дональд Трамп обіцяв розірвати договір NAFTA і висловлював думку, що «це найгірша торгова угода, з тих, що будь-коли було укладено» Вашингтоном.

В кінці квітня повідомлялося, що США не будуть виходити з NAFTA.

Нагадаємо, раніше Трамп розповів, скільки часу потрібно для того, аби збалансувати бюджет США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: