Румунія не пустила літак із російським віце-прем’єром до Молдови, Рогозін назвав це демаршем

Читать на русском
Румунська влада не пропустила у повітряний простір рейсовий пасажирський літак, на борту якого був віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін, який прямував у Молдову.

Румунська влада не пропустила у повітряний простір рейсовий пасажирський літак, на борту якого був віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін, який прямував у Молдову.

Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на російського посла у Молдові, передає «Слово і Діло».

Судячи з даних Flightradar24, літак, що виконував рейс S7 157, розвернувся в повітряному просторі Угорщини поблизу кордону Румунії, після чого попрямував назад через Білорусь.

За словами посла, літак розвернувся і російська влада вирішуватиме, де він сяде.

Сам Рогозін назвав рішення влади Румунії «демаршем на адресу молдовського президента». Він особливо наголосив на тому, що «сьогодні вранці Додон проговорив усі деталі візиту з послом Росії Фарітом Мухаметшиним».

«По суті справи це ще й демарш на адресу молдавського президента», - сказав Рогозін.

Російський віце-прем'єр летів до Молдови для участі у заходах на території Придністров'я на запрошення президента Ігоря Додона. Уряд Молдови неодноразово закликав Москву відмовитись від участі в заходах, присвячених 25-річчю миротворчої операції в Придністров'ї.

Раніше Додон заявив, що у 25-ту річницю завершення конфлікту в Придністров’ї винагородить російських військових, які дислокуються в невизнаній республіці.

Водночас парламент Молдови ухвалив декларацію з вимогою вивести війська РФ з території Придністров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: