Парламент Молдови вимагає від Росії забрати війська з Придністров'я

Читать на русском
Парламент Молдови ухвалив декларацію з вимогою вивести війська РФ з території Придністров'я.

Парламент Молдови ухвалив декларацію з вимогою вивести війська РФ з території Придністров'я.

За декларацію проголосував 61 депутат, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Publika.md.

«Перебування російських військ і військова присутність РФ у східній частині країни порушує конституційні положення про незалежність, суверенітет та територіальну цілісність і нейтралітет Молдови», – наголошується в документі.

Також у декларації парламенту республіки відзначено, що збереження значної кількості боєприпасів, озброєнь і військової техніки є загрозою стабільності й безпеки в регіоні та Європі загалом.

При цьому молдовські депутати наполягають на заміні російських «миротворців» на міжнародну цивільну миротворчу місію й звернулися до РФ із закликом вивести її війська, боєприпаси та військову техніку з Молдови.

Крім того, парламент країни звернувся до міжнародних організацій і країн світу із закликом підтримати ініціативу щодо збереження суверенітету, незалежності й територіальної цілісності Молдови.

Під час голосування представники соцпартії назвали документ «провокацією» й залишили залу.

Нагадаємо, 20 липня Молдова заборонила посадку літака російської делегації з віце-прем'єром РФ Дмитром Рогозіним в аеропортах Кишинева та Тирасполя. Делегація летіла святкувати 25-річчя «миротворчої операції» в Придністров'ї.

17 липня президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова допомогти Молдові у відновленні її територіальної цілісності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: