Саакашвілі розповів подробиці повернення в Україну

Читать на русском
Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі перед поверненням в Україну має намір відвідати кілька європейських країн, у тому числі Данію та Бельгію.

Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі перед поверненням в Україну має намір відвідати кілька європейських країн, у тому числі Данію та Бельгію.

Він також стверджує, що знає про три варіанти дій влади на момент його прибуття в Україну, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я готуюся до повернення в Україну. Найближчими днями я їздитиму до європейських країн. Я лечу до Копенгагена на засідання президії Європейської народної партії, де зустрічатимуся з європейськими політиками. Я не виключаю, що полечу також до Брюсселя на зустріч з європарламентарями», – розповів про найближчі плани політик, який наразі перебуває у Варшаві.

Без паспорта, але з планом: чи зможе Саакашвілі повернутися до України і кого візьме в союзникиПозбавлений українського громадянства Міхеїл Саакашвілі вкотре заявив, що повернеться до України. Наскільки це реально і чи загрожує йому щось по приїзді – Слово і Діло поцікавилося у експертів.

Він підтвердив, що 10 вересня о 12.00 буде «законно й легально перетинати український кордон у пункті пропуску «Краковець», зазначивши, що чекає не лише своїх прихильників, а й українських громадян, небайдужих до долі країни.

За словами Саакашвілі, влада готує три сценарії на час його повернення: не пустити його через кордон, забравши паспорт і видворивши назад до Польщі; пропустити в Україну, але потім затримати під різними приводами та почати процес екстрадиції; влаштувати заворушення на кордоні.

Новий політичний сезон: чи варто чекати несподіванокПолітолог Євген Магда розповів про те, чого чекати від Верховної Ради в новому політичному сезоні.

«Я хочу сказати владі: що більше вона здійснюватиме ці кроки, то більше вона переходитиме на бік беззаконня. Я жодних злочинів не скоював, нічого не порушував», – звернувся політик до української влади.

Він додав: «Я чув, що Авакову доручили контролювати наземні пункти, СБУ – аеропорти. Спеціально ухвалюють закон проти мене у Верховній Раді та запроваджують кримінальну відповідальність за нелегальний перетин кордону».

Саакашвілі закликав владу не робити цього й запевнив, що не збирається порушувати закон.

Він також нагадав, що має пропозиції отримати громадянство кількох європейських країн, а також робочу візу до США.

Зазначимо, Грузія надіслала в Україну новий запит на екстрадицію Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: