Без паспорта, але з планом: чи зможе Саакашвілі повернутися до України і кого візьме в союзники

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Грузії Міхеїл Саакашвілі не потрібен. Тому скористається він літаком, поїздом чи пішим переходом між Польщею і Україною, чи будь-яким іншим способом - його не зможуть не пустити до нашої країни в разі, якщо Саакашвілі надішле запит до Міграційної служби.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» сказав глава Інституту публічної політики і консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, оцінюючи заяву Міхеїла Саакашвілі про те, що у нього немає іншого місця проживання і він має намір повернутися в Україну.

«Якщо Саакашвілі звернеться до Міграційної служби, наприклад, напише заяву щодо причин недопуску його в Україну, то як мінімум на час розгляду цього звернення, навіть якщо він є особою без громадянства, його не зможуть видворити за межі України», - констатував експерт.

«Так чи інакше, він буде в Україні і знову спробує організовувати певні політичні спектаклі, звинувачувати в усьому президента України, українську владу», - розповідає політолог.

Після повернення до України Саакашвілі буде займатися тим, до чого давно звик, - влаштовувати політичні шоу.

Експерт не виключив, що Саакашвілі спробує об'єднатися хоча б ситуативно з іншими політичними лідерами.

«Не виключено його об'єднання із Садовим або фракцією «Батьківщина». Також можливе залучення інших партій демократичного спрямування, які перебувають не просто не на боці влади, а чим більш у жорсткій опозиції, тим краще. От серед цих товаришів Саакашвілі і знайде собі союзників», - вважає Сергій Биков.

Нагадаємо, Саакашвілі пообіцяв оголосити дату свого повернення в Україну вже сьогодні - 16 серпня.

За деякими даними, припускають, що він може повернутися на День Незалежності України - 24 серпня.

Детальніше про успіхи та невдачі за час політичної кар'єри колишнього грузинського президента - в матеріалі «Від президента до телеведучого. Політичний шлях Саакашвілі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: