У НАЗК схвалюють скасування декларування антикорупціонерів

Читать на русском
Нацагентство з питанням запобігання корупції схвалює скасування декларацій для антикорупційних громадських організацій.
фото: УНН

Національне агентство з питань запобігання корупції схвалив висновок щодо законопроекту №6674, який скасує вимогу до активістів антикорупційних організацій подавати декларації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАЗК.

«Зокрема, НАЗК підтримує запропоновані зміни щодо виключення обов'язку подавати декларацію для громадських активістів, осіб, які отримують кошти та майно в рамках реалізації в Україні антикорупційних програм або проектів», – розповіли в агентстві.

При цьому в НАЗК виступили проти наявної в законопроекті вимоги до антикорупційних організацій подавати річну фінансову звітність у визначених законом випадках.

«Впровадження таких механізмів містить ознаки такого корупціогенного фактора, як безпідставне створення надмірних обтяжень для громадських об'єднань і фізичних осіб-підприємців, і є дискримінаційним, оскільки до інших юридичних осіб публічного й приватного права такі вимоги не висуваються», – йдеться у висновку НАЗК.

Нагадаємо, 27 березня президент Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про протидію корупції», в якому є вимога до членів антикорупційних громадських організацій подавати електронні декларації.

1 червня Порошенко запевнив ЄС, що вимогу до антикорупціонерів подавати декларації скасують.

8 липня президент подав на розгляд Верховної Ради проекти законів про скасування е-декларування антикорупційних громадських організацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: