Порошенко планує змінити норму щодо електронного декларування активістів — єврокомісар

Читать на русском
Як відомо, представники ЄС неодноразово наголошували на неприйнятності відповідних змін до закону.

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявив, що отримав запевнення української влади про зміну законодавства щодо електронного декларування.

Про це він сказав на зустрічі з представниками української влади та громадянського суспільства в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Норма закону про електронне декларування (до бази декларацій осіб, уповноважених на здійснення функцій держави) з боку громадських активістів, членів антикорупційних ГО та членів громадських рад є помилкою», - заявив комісар.

Як відомо, представники ЄС неодноразово наголошували на неприйнятності відповідних змін до закону.

Йоганнес Ган також додав, що отримав запевнення з боку української влади щодо очікуваної зміни даної норми.

Платити всім: навіщо державі загальне декларування доходів громадян?Уряд вкотре запропонує усім громадянам задекларувати їхні доходи. Який характер має нова урядова ініціатива, і як цю новину сприймуть пересічні українці?

«Радий чути, що президент планує виправити її», - наголосив комісар.

Він не уточнив, які саме частини спірного положення будуть виправлені. Варто зазначити також, що рішення про зміну закону має ухвалювати Верховная Рада, але президент має право законодавчої ініціативи щодо його зміни.

Нагадаємо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про протидію корупції», згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

20 депутатів Європейського парламенту, які є учасниками неформальної групи «Друзі європейської України», закликали українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.

Комісар Євросоюзу Йоганнес Ган перебуває в Україні з офіційним візитом 1-2 червня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: