У штабі АТО розповіли, чи є тенденція до загострення ситуації

Читать на русском
Протягом дня 31 серпня обстановка в районі проведення АТО залишалася стабільною, без тенденції до загострення.

Протягом дня 31 серпня обстановка в районі проведення АТО залишалася стабільною, без тенденції до загострення.

Із півночі незаконні збройні формування 16 разів відкривали вогонь по українських позиціях. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 31 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 31 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що як і протягом декількох попередніх днів, бойовики продовжують провокаційні обстріли з метою демонстрації присутності власних вогневих засобів.

«Найбільш неспокійно після півночі було на донецькому напрямку. Тут зі стрілецької зброї бандити 4 рази відкривали вогонь по українських позиціях на шахті Бутівка. Також під обстрілами противника сьогодні тричі виявилися околиці Зайцевого і Авдіївської промзони», - йдеться в повідомленні.

На маріупольському напрямі, згідно з повідомленням, вночі терористи неприцільно обстрілювали з танка і озброєння БПМ українські опорні пункти на підступах до Мар'їнки.

Повернення Донбасу: що змінить статус «РФ – агресор»На третьому році війни Україна спромоглася закріпити на законодавчому рівні поняття Росія – агресор. Чи змінить це щось для Донбасу та як може відреагувати РФ на такі кроки, з’ясовували експерти.

«На луганському напрямку випадки застосування ворогом гранатометів і великокаліберних кулеметів зафіксовані біля Кримського», - підкреслюють в штабі.

Відзначається, що поряд з обороною лінії розмежування, українські сапери щодня активно проводять розмінування Донбасу.

«Тільки за минулу добу піротехнічними підрозділами було обстежено понад 7 гектарів територій, з яких вилучено та знешкоджено близько 140 вибухонебезпечних предметів», - підкреслили в штабі.

Нагадаємо, 30 серпня російсько-окупаційні війська здійснили 19 обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Раніше в штабі АТО назвали місця, де бойовики порушили перемир'я з початку доби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: