У штабі АТО назвали місця, де бойовики порушили перемир'я з початку доби

Читать на русском
З початку доби бойовики обстріляли українські позиції в декількох місцях на лінії зіткнення і двічі застосували 82-мм міномети.

З початку доби бойовики обстрілювали українські позиції в Авдіївській промзоні, в районі шахти «Бутівка» та під Мар'їнкою, противник двічі застосував легкі міномети.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«На мапі Донецької та Луганської областей у районі проведення АТО залишається лише декілька точок, де зберігається напруження і противник продовжує провокативні обстріли», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України на 30 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 30 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Гаряче було в районі Авдіївської промзони, де з півночі бойовики 4 рази відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Близько 14 години бойовики неприцільно випустили з 82-мм міномета дві міни в напрямку одного з наших опорників.

Крім того, російсько-окупаційні війська кілька разів зі стрілецької зброї обстріляли позиції біля шахти «Бутівка».

На маріупольському напрямку НЗФ здійснили один провокаційний обстріл: близько 13 годин противник з 82-мм випустив 4 міни та обстріляв із гранатомета позиції сил АТО на підступах до Мар'їнки.

На луганському напрямку режим тиші дотримувався повністю.

«Порівнюючи кількість вогневих провокацій ворога за останні кілька днів із початком місяця, можна зробити висновок, що динаміка зменшення обстрілів в період нового етапу перемир'я позитивна», – відзначили в штабі.

При цьому в штабі додали, що готові до мирного діалогу, але дадуть відсіч противнику в разі загострення ситуації.

За 29 серпня противник 21 раз обстріляв позиції Збройних сил України на Донбасі без застосування мінометів і артилерії, 10 з них – вдень. Втрат серед українських бійців не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: