Лідери трьох європейських країн запропонували перезапустити ЄС – ЗМІ

Читать на русском
Прем'єр-міністри Бельгії та Люксембургу Шарль Мішель і Ксав'є Бетель і президент Франції Еммануель Макрон намір створити коаліцію доброї волі з прихильників надання ефективного імпульсу Європі.

Прем'єр-міністри Бельгії та Люксембургу Шарль Мішель і Ксав'є Бетель і президент Франції Еммануель Макрон хочуть надати «новий імпульс» Євросоюзу, для чого мають намір створити «коаліцію доброї волі» з числа прихильників цієї ідеї.

Про це повідомив телеканал RTBF, пише «Інтерфакс», передає «Слово і Діло».

У країнах Євросоюзу демографічна криза – дослідженняНаселення країн-членів ЄС в середньому старше жителів інших континентів, показали результати соціологічного дослідження.

Імпульс ЄС можуть запропонувати надати після виборів у Німеччині.

«Через кілька тижнів у Німеччині будуть важливі вибори. Ми думаємо, що після цих виборів у Німеччині настане, можливо, унікальний момент, щоб був даний нинішній новий імпульс європейського проекту в цей рік 60-ї річниці Європейського Союзу. І ми вважаємо, що це момент перезапустить наші амбіції, щоб (єдина – ред.) Європа більше відчувалася нашими співгромадянами, сім'ями, підприємствами як добра справа, як поліпшення, за більшої безпеки, більшого захисту й також більшої свободи», – заявив Мішель в інтерв'ю RTBF перед зустріччю ввечері у вівторок у Люксембурзі з Беттелом і Макроном.

Європейські ЗМІ пишуть, що прихід на європейську політичну сцену нового покоління європейських політиків-лібералів може відкрити додаткові можливості для перезапуску Європи.

Євросоюз змінить формат шенгенської візиСьогодні Рада ЄС ухвалила постанову про внесення змін до регламенту 1995 року, яким встановлено єдиний формат і дизайн короткострокових шенгенських віз.

«На нашому поколінні лежить абсолютно особлива відповідальність перебудувати Європу», – заявив французький президент Макрон. За його словами, йдеться про валютний та економічний союз, соціальну політику, оборону тощо.

Також Макрон додав, що в четвер зустрічається з прем'єром Нідерландів Марком Рютте в Парижі для обговорення своїх пропозицій.

Раніше Європарламент погрожував накласти вето на переговори щодо Brexit.

Як відомо, Євросоюз планує запустити єдину систему контролю на кордонах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: