Суд оголосив вирок колишньому керівнику маріупольської міліції

Читать на русском
До 11 років позбавлення волі заочно засуджений колишній керівник маріупольської міліції Олег Моргун.
Олег Моргун

До 11 років позбавлення волі заочно засуджений колишній керівник маріупольської міліції Олег Моргун.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, пише «Слово і Діло».

Приазовський районний суд Запорізької області оголосив обвинувальний вирок у спеціальному кримінальному провадженні щодо колишнього в. о. начальника Маріупольського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області Олега Моргуна.

Іноземні найманці на Донбасі: хто вони і звідки їдутьІноземні найманці, які підтримали бойовиків ОРДЛО, занадто нечисленні й неефективні для того, щоби вплинути на перебіг бойових дій.

Під час судових слухань доведено, що 18 травня 2014 року виконувач обов'язків начальника маріупольської міліції Олег Моргун взяв участь у прес-конференції, яку проводили представники терористичної організації «ДНР» Кузьменко Д. В. і Борисов А. А. (прізвисько «Чечен») в захопленій на той час будівлі Маріупольської групи Управління з боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Донецькій області.

«Участь керівника міськвідділу міліції в прес-конференції висвітлювалася в засобах масової інформації, що дискредитувало репутацію й підірвало авторитет органів МВС України в питаннях боротьби зі злочинністю. При цьому міліціонер усвідомлював, що своїми діями він порушує присягу працівника органів МВС України, але байдуже поставився до цього й навмисне не вжив жодних заходів зі звільнення захопленої адміністративної будівлі та затримання членів терористичної організації «ДНР», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Крім того, після звільнення в 2014 році з органів МВС України в зв'язку з виходом на пенсію колишній керівник переїхав до Новоазовська, тобто на тимчасово окуповану терористами територію.

Нагадаємо, чиновників Мукачівської міськради звинувачують в розкраданні майже 5 мільйонів.

Раніше стали відомі подробиці нападу на депутата Харківської облради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: