Хто з депутатів найчастіше користувався службовим авто?

Читать на русском

Приблизно чверть депутатів парламенту щомісяця користуються послугами автопарку Верховної Ради. «Слово і Діло» підготувало огляд найбільших любителів покататися з вітерцем на службовому авто.

За даними за квітень і травень (більш свіжих ВР ще не оприлюднила), щомісяця депутати накатують на службових машинах понад 800 годин. Кожен нардеп, який користується послугами автопарку, в середньому за місяць проводить у машині трохи більш ніж шість годин.

Так, у травні машини з парку парламенту наїздили 846 годин, при цьому собівартість роботи службових авто парламентарів склала 87 тисяч гривень. Якби депутати на ці гроші їздили на елітних машинах однієї великої міжнародної компанії, яка пропонує послуги таксі, то коштів вистачило б майже на 1500 годин у дорозі.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв скоротити автопарк держустановСказано 28 вересня 2012 р.Статус обіцянки: Виконано

Найчастіше службові авто в квітні викликали Юрій Соловей (БПП) та Олексій Рябчин («Батьківщина») – 24 і 23 рази, в травні на машинах парламенту найчастіше катався Денис Силантьєв (РПЛ) – 27 викликів.

Постійним клієнтом «ВР-таксі» була Альона Шкрум («Батьківщина») – загалом за квітень і травень вона 35 разів викликала службову машину, а середня тривалість однієї її поїздки становила близько півтори години.

Варто зазначити, що навіть у п'ятірці нардепів, які найчастіше викликали службові авто, немає відвертих «далекобійників» – жоден із них не наїздив за місяць більше доби. Максимум у 25 годин зафіксований у травні в Тараса Креміня (НФ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: