Радбез ООН збирає екстрене засідання щодо КНДР

Читать на русском
Рада безпеки ООН збереться на екстрене засідання для обговорення ситуації в зв'язку з останнім запуском КНДР балістичної ракети.

Для обговорення ситуації в зв'язку з останнім запуском Північною Кореєю балістичної ракети Рада безпеки ООН збереться на екстрене засідання.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Південної Кореї, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Південна Корея, США та Японія спільно звернулися з проханням до Ради безпеки ООН про проведення екстреного засідання в зв'язку з гострою загрозою миру й безпеці», – йдеться в заяві міністерства.

Північна Корея запустила ракету в бік ЯпоніїПівнічнокорейська ракета невідомого типу пройшла через повітряний простір країни і впала в Тихому океані.

У ньому вказується, що засідання відбудеться у вівторок, 29 серпня.

Як повідомлялося, раніше з вимогою скликання засідання Радбезу виступив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, назвавши пуск і проліт ракети над японською територією «безглуздям і небаченою раніше серйозною загрозою» миру й безпеці в регіоні.

Японія та Сполучені Штати Америки готові до того, щоб посилити тиск на Північну Корею в зв'язку зі здійсненим у ніч на вівторок ракетним пуском.

Також у відповідь на запуск балістичної ракети Пхеньяном чотири південнокорейських винищувачі скинули бомби на полігон біля кордону з КНДР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: