Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кривенко запевнив, що «Народний фронт» підтримає законопроект про деокупацію та реінтеграцію окупованих територій

16 червня 2017 року народний депутат України Вадим Кривенко запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає законопроект про деокупацію та реінтеграцію окупованих територій (відео:09:35). Зазначимо, що законопроект «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України» має бути поданий до парламенту Президентом України вже найближчим часом.
Виконано
Сказано 16 червня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=kots9ENe4Q0
  • http://ua.interfax.com.ua/news/political/429823.html
  • https://112.ua/politika/verhovnaya-rada-prinyala-zakon-o-reintegracii-donbassa-429343.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610

Результат

18 січня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Законопроект визначає тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської області такі, над якими озброєні формування Російської Федерації і окупаційна адміністрація РФ встановили контроль (а це суша, води, надра і повітря). Межі таких територій повинен визначити президент Петро Порошенко за поданням Міноборони на основі пропозицій Генштабу ЗСУ. Повна відсутність військовослужбовців РФ на окупованих територіях повинні зафіксувати Міноборони і МВС України – вони разом повинні подати подання президенту, а вже він на цій підставі прийматиме рішення. Початок і завершення заходів щодо забезпечення нацбезпеки і протидії агресії РФ визначаються рішеннями президента.

Депутат підтримав вказаний законопроект, а отже обіцянку виконав.