НФ не встиг зареєструвати в Раді обіцяний Дроздиком законопроект про деокупацію Донбасу і Криму

Читать на русском
Народний фронт брав участь у розробці законопроекту про реінтеграцію окупованих територій Донбасу і Криму, проте до апарату Верховної Ради він так і не дійшов.
Олександр Дроздик

Нашумілий законопроект про реінтеграцію окупованих територій Донбасу і Криму так не був зареєстрований у Верховній Раді до завершення шостої пленарної сесії.

Обіцянку внести його «найближчим часом» 14 березня дав нардеп фракції Олександр Дроздик, нагадує «Слово і Діло».

Заступник голови парламенту Ірина Геращенко в середині червня заявляла про те, що його на розгляд винесе особисто президент і відбудеться це вже ось-ось… Але потім виявилося, що в АП і РНБО вирішили попередньо обговорити проект закону з представниками ЄС і США.

12 липня неофіційна версія розробленого РНБО законопроекту «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України» була оприлюднена в інтернеті.

Відзначимо, що до складу робочої групи, що працювала над документом, входили керівники фракцій коаліції, депутати, зокрема Сергій Пашинський, Максим Бурбак, Микола Княжицький, Дмитро Тимчук, котрі представляють від фракцію НФ. Тож звинуватити політичну силу в тому, що вона нічого не зробила для винесення цього документа на розгляд Ради, було б несправедливо. Але й надати зазначеній обіцянці Дроздика статус «виконано» «Слово і Діло» також не може.

Всього в досьє останнього 21 обіцянка, 13 із яких – виконані. В рейтингу відповідальності парламенту він на високому 28-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: